TOEMIS BAJEM (GESMOORDE SPINAZIE MET TAHOE)
½ blok tahoe
500 gram (wilde) spinazie
1 ui
3 knoflookteentjes
1 deciliter (zonnebloem)olie om te frituren
1 theelepel trassi
3 eetlepels ketjap manis
500 gram gepelde (Hollandse) garnalen
zout
Snijd de tahoe in blokjes van 1 centimeter en dep die droog met keukenpapier. Was de spinazie en verwijder lelijk blad en dikke stelen; hak de spinazie grof. Snipper de gepelde ui en knoflookteentjes. Verhit 1 deciliter olie in een wok en frituur de tahoe, al omscheppend, in 3 minuten lichtbruin; laat de blokjes op keukenpapier uitlekken.
Verhit 1 eetlepel van de frituurolie in een pan en roerbak de ui, knoflook en trassi 3 minuten. Roer de ketjap, de tahoe en de spinazie erdoor en schenk er ¾ deciliter water bij. Breng het geheel aan de kook en laat de spinazie, afgedekt, in 5 minuten zachtjes beetgaar worden. Roer de garnalen erdoor en breng het gerecht zo nodig op smaak met zout.
Lekker bij rijst en vlees-, kip- en visgerechten.
4 personen
voedingswaarde : 145 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 10 minuten
gebied : Indonesië
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Koken op z’n Indonesisch / Joyce Huisman en Kwee Siok Lan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten