QUARUN (GARNALENSPIESEN IN KNOFLOOK-PAPRIKAMARINADE)
3 eetlepels olie
4 eetlepels fijngehakte peterselie
2 theelepels milde paprikapoeder
¼ theelepel cayennepeper
¼ theelepel gemalen komijn
zout
3 teentjes knoflook
24 grote rauwe garnalen
1 citroen
3 eetlepels fijngehakte koriander
Meng in een kom de olie met de peterselie, paprikapoeder, cayennepeper, komijn en zout (naar smaak). Pers de knoflookteentjes erboven. Meng de garnalen door de marinade en laat ze ca. 30 minuten marineren. Steek de garnalen per 3 aan spiesjes. Snijd de citroen in parten.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand en rooster de spiesen hierop in 6 minuten gaar, keer ze halverwege. Bestrooi met de koriander en serveer met de citroen.
Lekker met een couscoussalade met gegrilde groenten.
4 personen
voedingswaarde : 152 kcal p.p.
bereidings- / wacht- / afwerkingstijd : 10 / 30 / 5 minuten
land : Marokko
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Multi-culti koken : 80 gerechten uit de Turkse, Marokkaanse, Antilliaanse en Surinaamse keuken / Jeanine Schreuders, Marijke Sterk
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten