SATÉ OEDANG (SATÉ VAN GARNALEN)
16 grote diepvries garnalen, ontdooid
MARINADE
2 sjalotjes
3 knoflookteentjes
3 kemirinoten
2 theelepels fijngehakte gemberwortel
½ theelepel kerrie
½ theelepel paprika
½ theelepel laos
sap van 1 citroen
1 eetlepel ketjap asin
1 eetlepel ketjap manis
2 eetlepels (zonnebloem)olie
Pel de garnalen. Snipper de gepelde sjalotjes en knoflookteentjes. Hak de noten en rooster ze in een droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin. Roer in een kom de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Wentel de garnalen erdoor en laat ze afgedekt in de koelkast minstens 1 uur marineren.
Neem de garnalen uit de marinade en rijg ze aan 8 satéstokjes. Rooster de saté boven een houtskoolvuur (of onder een hete grill, in de contactgrill of in een grillpan) in 5 minuten goudbruin en gaar; keer de stokjes regelmatig.
Lekker met een zoetzure saus, witte rijst en een komkommersalade.
4 personen
voedingswaarde : 54 kcal p.p.
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 15 / 60 / 10 minuten
gebied : Indonesië
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Koken op z’n Indonesisch / Joyce Huisman en Kwee Siok Lan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten