JHINGA KA SALAN (EENVOUDIGE GARNALENKERRIE)
500 gram gekookte, gepelde garnalen
1 grote fijngesneden ui
2 eetlepels olie
2 theelepels gemberpoeder
2 theelepels komijnpoeder
3 tomaten, in stukjes
6 fijngehakte teentjes knoflook
3 ontpitte groene chilipepers
½ - 1 theelepel rode peper
zout (naar smaak)
2 eetlepels fijngehakte peterselie
tarwebloem
Haal de garnalen door de bloem. Meng de komijn, gember, rode peper, knoflook en groene pepers. Fruit de uien in de olie geel, voeg het specerijenmengsel toe en bak al roerend 3 minuten. Voeg dan tomaten, zout en garnalen toe. Draai het vuur laag en laat nog enige minuten heel zacht koken.
Bestrooi met peterselie en garneer met partjes citroen.
5 - 6 personen
gebied : Pakistan
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : De Pakistaanse keuken / Y. A. Coenders
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten