CAMARONES CON PAPAS (GARNALEN MET AARDAPPELEN)
16 grote garnalen
2 eetlepels plantaardige olie
3 rode paprika’s, van de zaadjes ontdaan en kleingesneden
zout
versgemalen peper
2 uien, fijngehakt
2 teentjes knoflook, uitgeperst
40 gram geraspte oude kaas
8 aardappelen, halfgaar gekookt
2 hardgekookte eieren, in partjes gesneden
8 zwarte olijven
Kook de garnalen halfgaar in een bodempje water. Bewaar het kookvocht. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de paprika’s tot ze zacht zijn. Doe er zout en peper naar smaak en uien en knoflook bij en laat deze 5 minuten zachtjes meekoken. Giet het kookvocht van de garnalen over het groentemengsel en leg de garnalen er bovenop. Dek de pan af en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken. Neem de garnalen uit de pan en houd ze warm in de oven. Roer de kaas door de paprikasaus, snijd de aardappelen doormidden, doe ze in de pan en dek deze goed af. Laat de aardappelen in 15 minuten zachtjes gaarkoken en neem ze weer uit de pan. Schik de aardappelen rondom een warme schaal en vul het midden op met de garnalen en de saus. Garneer het gerecht met partjes ei en zwarte olijven.
4 personen
gebied : Argentinië
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : De Argentijnse keuken / Jan Morgan
zaterdag 27 maart 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten