zaterdag 27 maart 2021

Chinghri Jhal (Pakistan)

CHINGHRI JHAL

Deze grote garnalen worden op Bengaalse manier gebakken in de oven met kokos en andere specerijen.

500 gram grote garnalen, vers of ontdooid
stukje grofgehakte gember van 3 centimeter
2 teentjes grofgehakte knoflook
2 ontpitte, gesneden groene chilipepers
4 eetlepels gedroogde gemalen kokos
1 eetlepel mosterdzaad
1 theelepel geelwortelpoeder
zout (naar maak)
2 theelepels suiker
2 eetlepels olie
2 theelepels Panch Foran
1 eetlepel gehakte peterselie
uiringen
partjes citroen


Verwijder de koppen en zwarte draden van de garnalen. Pureer de gember, knoflook en chilipepers met een paar eetlepels water in een keukenmachine tot een gladde pasta. Meng de pasta goed met de kokos, mosterdzaadjes, geelwortel, zout en suiker. Verhit de olie op hoog vuur en voeg de Panch Foran toe. Giet zodra de zaadjes beginnen te poffen de olie over het zojuist bereide mengsel. Roer het geheel goed door elkaar. Leg de garnalen in een vuurvaste schaal en bedek ze met het mengsel. Dek de schaal af met een deksel of met aluminiumfolie en bak de garnalen op 190°C in de oven gedurende 10 - 30 minuten, afhankelijk van of ze voorgekookt of rauw waren.
Serveer heet, direct uit de schaal, gegarneerd met peterselie en partjes citroen.

4 personen

gebied : Pakistan
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : De Pakistaanse keuken / Y. A. Coenders

Geen opmerkingen: