zaterdag 27 maart 2021

Tarta de Camarones (Argentinië)

TARTA DE CAMARONES (GARNALENQUICHE)

Dit recept laat de sterke Europese invloed zien op de Argentijnse keuken. In Argentinië zou deze schotel bereid worden met verse krab, kreeft en andere verse schelp- en schaaldieren, die langs de hele Atlantische kust in overvloed gevangen worden. In Nederland zal het waarschijnlijk goedkoper zijn om de quiche met garnalen te bereiden, maar als u verse kreeften of langoustines kunt kopen, neem deze dan, want dat is toch wel erg lekker.

100 gram bloem
zout
50 gram koude boter
250 gram gepelde garnalen
4 eieren
2½ deciliter garderoom
2 eetlepels bloem
2 eetlepels droge sherry
1 teentje knoflook, uitgeperst
3 eetlepels fijngehakte peterselie


Zeef de bloem met zout naar smaak. Snijd e boter met twee messen door de bloem tot het mengsel op fijne broodkruimels lijkt en meng er met een mes voldoende koud water door, zodat het geheel een stevig deeg vormt. Kneed het deeg even door en bekleed een ondiepe taartvorm met een middellijn van 22 centimeter hiermee. Prik met een vork enkele gaatjes in de deegbodem, leg er een vel aluminiumfolie in en vul de vorm tot de rand met gedroogde peulvruchten of macaroni. Bak de deegbodem 12 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven, verwijder de peulvruchten en aluminiumfolie en zet de bodem nog 5 minuten terug in de oven.
Verdeel de garnalen over de deegbodem. Klop de eieren met de rest van de ingrediënten en giet het mengsel over de garnalen. Bak de quiche 40 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven tot het overal stevig aanvoelt. Dien warm of koud op.

6 personen

gebied : Argentinië
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : De Argentijnse keuken / Jan Morgan

Geen opmerkingen: