GROTE GARNALEN KARACHI-STIJL
Gebruik in dit gerecht gekookte (Noorse of Pacific) garnalen (diepvries mag ook). Om dit gerecht een tandoori-kleur te geven kan men 4 theelepels gele en 2 theelepels rode voedselkleurstof gebruiken.
4 eetlepels yoghurt
stukje grofgehakte gember van 2½ centimeter
1 teentje knoflook
2 eetlepels citroensap
3 theelepels geroosterd gemalen komijnzaad
½ theelepel garam masala
½ theelepel zwarte peper
200 gram grote garnalen
50 gram boter
Roer de yoghurt met gember, knoflook, citroensap en wat zout. Meng dit in een keukenmachine tot een gladde saus en voeg hieraan toe: de geroosterde gemalen komijnzaadjes, garam masala en zwarte peper, en eventueel de rode en gele voedselkleurstof. Of druk het mengsel door een zeef met een houten lepel in een kom. Verhit de boter in een hapjespan. Roer de saus erin op vrij hoog vuur tot een dikke saus. Leg 200 gram grote gekookte garnalen in de saus en laat 5 minuten sudderen op een laag vuur.
3 - 4 personen
gebied : Karachi, Sindh, Pakistan
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : De Pakistaanse keuken / Y. A. Coenders
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten