CHUPE DE CAMARONES (GESTOOFDE GARNALEN)
1 deciliter plantaardige olie
1 ui, kleingesneden
2 rode paprika’s, van de zaadjes ontdaan
300 gram courgettes, in stukjes gesneden
2 vleestomaten, ontveld en in stukjes gesneden
1 chilipeper, van de zaadjes ontdaan en kleingesneden
½ deciliter citroensap
2 eetlepels fijngehakte verse koriander of peterselie
zout
versgemalen peper
500 gram gepelde Noorse garnalen
Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui zachtgeel. Snijd de paprika’s in reepjes, voeg ze samen met de courgettes en tomaten aan de ui toe en laat ze 5 minuten meefruiten. Schep de rest van de ingrediënten door de gefruite groenten en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
Dien op met gekookte rijst.
4 personen
gebied : Argentinië
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : De Argentijnse keuken / Jan Morgan
zaterdag 27 maart 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten