KROEPOEK EMPING OF OEDANG MET PINDASAUS
Kroepoek oedang en emping zijn in alle Indische winkels te koop, verpakt in plastic zakjes of rauw, ongebakken dus. Kroepoek oedang is gemaakt van meel en garnalen, de emping van fijngemaakt vruchtvlees van de belindjoe. Emping is veel gezonder. Beide zijn gemakkelijk zelf te bakken en geschikt als onderdeel van de maaltijd of als borrelhapje. Bewaar de kroepoek in een luchtdicht afgesloten glazen pot.
KROEPOEK EMPING
100 gram emping
olie
Doe 3 à 4 centimeter olie in een wadjan, verhit de olie en temper daarna het vuur. Doe dan 8 à 10 stukjes emping in de pan, laat ze even opkrullen en haal ze er met een schuimspaan uit
KROEPOEK OEDANG
100 gram kroepoek oedang
olie
Kroepoek oedang is in grote stukken te koop en is roze van kleur. Bak de stukken op dezelfde manier als de emping, maar dan één voor één.
Maak er pindasaus bij.
4 personen
gebied : Suriname
gerechtsoort : borrelhapje
bron : De Surinaamse keuken / Nel Tjon Tam Sin
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten