PAPOS DE ANJO (ENGELENBORSTEN)
1 eetlepel boter
4 eidooiers
100 gram suiker
1 eiwit
1 eetlepel rijstebloem of maïzena
100 milliliter spumante of zoete witte wijn
½ citroen, het sap en 1 theelepel geraspte schil
2 eetlepels pistachenoten, gehakt
1 vanillestokje, gespleten
zout
Smeer 12 kleine vormpjes (muffinvormpjes) in met boter. Klop de eidooiers dik met 1 eetlepel suiker. Klop het eiwit stijf met 1 eetlepel suiker. Meng de eidooiers en het eiwit voorzichtig door de bloem met behulp van een garde. Verdeel het mengsel over de vormpjes. Zet de vormpjes au bain-marie in een oven van 180°C en bak ze 20 minuten. Laat ze afkoelen. Meng de spumante met de resterende suiker, het citroensap, de geraspte citroenschil, de pistachenoten en de vanille. Kook het mengsel op laag vuur in 10 minuten in tot een siroop. Verwijder het vanillestokje. Haal de afgekoelde koekjes uit de vormpjes en doop ze in de siroop. Leg ze in een ondiepe schaal en verdeel de rest van de siroop erover. Serveer goed gekoeld.
4 personen
gebied : Portugal
gerechtsoort : nagerecht
bron : Wining & Dining lente 2002
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten