woensdag 24 maart 2021

Amerikaanse gemberkoekjes met melasse (Verenigde Staten)

AMERIKAANSE GEMBERKOEKJES MET MELASSE

335 gram bloem
2 theelepels baksoda
1 eetlepel gemberpoeder
1 theelepel kaneel
½ theelepel gemalen piment
170 gram boter, in blokjes, op kamertemperatuur
110 gram fijne kristalsuiker
110 gram donkerbruine basterdsuiker
1 ei
4 eetlepels (95 gram) melassestroop
220 gram ruwe rietsuiker


Meng in een kom de bloem met de baksoda, het gemberpoeder, de kaneel, piment en ½ theelepel zout.
Klop met de mixer de boter, kristalsuiker en basterdsuiker. Klop tot een dik en vrij licht mengsel. Klop het ei goed erdoor en klop dan de melasse erdoor. Spatel het bloemmengsel geleidelijk erdoor. Je hebt nu een zacht en kleverig deeg. Dek de kom af met plasticfolie en laat in 2 uur afgedekt door en door koud worden.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet twee bakplaten in en bekleed met bakpapier. Doe de ruwe rietsuiker in een kleine kom.
Draai van het koele deeg 34 balletjes van 20 gram en wentel ze goed door de rietsuiker. Leg ze op de bakplaten, met voldoende tussenruimte. Bak ze in porties 14 - 15 minuten tot ze mooi uitlopen en barstjes krijgen. Laat volledig afkoelen.

Voor 34 koekjes

voedingswaarde : 133 kcal per stuk
bereidings- / koel- / oventijd : 35 / 120 / 14 minuten

gebied : Verenigde Staten
gerechtsoort : gebak

bron : Delicious. maart 2021

Geen opmerkingen: