woensdag 24 maart 2021

Avocadodippers met chipotlemayo (Mexico)

AVOCADODIPPERS MET CHIPOTLEMAYO

165 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel gemalen komijnzaad
1 theelepel gedroogde oregano
1½ theelepel paprikapoeder
½ theelepel zwarte peper, versgemalen
1 theelepel avocadobladpoeder of gemalen steranijs of venkelzaad
1 theelepel bakpoeder
3,3 deciliter Sol-bier of pils
150 gram mayonaise
2 theelepels chipotle-pasta
½ - 1 teen knoflook, gepeld
6 - 8 rijpe avocado’s
plantaardige olie, om in te frituren


Meng het zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel zout, gemalen komijnzaad, oregano, paprikapoeder en zwarte peper, avocadobladpoeder (of gemalen steranijs of venkelzaad) en bakpoeder. Roer het bier erdoor tot je een mooi glad beslag hebt. Zet apart. Doe de mayonaise met de chipotle-pasta en knoflook in de blender en meng in 1 minuut tot gladde mayonaise.
Halveer de avocado’s en haal de pitten eruit en schil ze. Snijd elke helft in de lente in 3 - 4 plakken.
Verhit in een frituurpan of wok een flinke laag olie tot 180°C. Dip de avocadoplakken in het beslag, totdat ze rondom zijn bedekt. En laat ze voorzichtig in de hete olie glijden - gebruik bij voorkeur een schuimspaan om te voorkomen dat de olie spat. Frituur ze per plak 1 minuut zodat ze een knapperig korstje krijgen dat goudbruin maar niet donker is. Schep de avocado met een schuimspaan uit de olie en laat hem uitlekken op een met keukenpapier bekleed bord. Herhaal met de overgebleven plakken avocado. Schep de chipotle-mayonaise in een kommetje en zet dat op een grote, ondiepe schaal. Verdeel de plakken avocado over de schaal.

6 - 8 personen

voedingswaarde : 712 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : Mexico
gerechtsoort : borrelhapje

bron : Taco’s : Het ultieme Mexicaanse streetfood / Felipe Fuentes Cruz & Ben Fordham, in Delicious. maart 2021

Geen opmerkingen: