LITTLE GEM MET EEN GROENE YOGHURTDRESSING & GEBRANDE HAZELNOTEN
Als ik sla eet, moet die barsten van de smaak, textuur en substantie om me te overtuigen, Deze salade is bedrieglijk simpel en ik kan de helft ervan makkelijk in een paar minuten wegwerken. De donker geroosterde hazelnoten voegen er echt iets wonderbaarlijks aan toe, maar het is de dressing boordevol verse kruiden die hem zo lekker maakt. Maak er een maaltijdsalade van door er wat feta over te verkruimelen en een beetje gare kip aan toe te voegen.
50 gram geblancheerde hazelnoten
4 kropjes little gem, in kwarten
2 - 3 kleine ingelegde citroenen, ontpit en fijngehakt
zeezoutvlokken
versgemalen zwarte peper
DRESSING
15 gram dille
15 gram bladpeterselie
15 gram basilicum
3 volle eetlepels Griekse yoghurt
1 eetlepel olijfolie
1 - 2 eetlepels koud water (afhankelijk van hoe dik de yoghurt is; optioneel)
Verwarm de oven voor tot 220°C.
Spreid de hazelnoten uit op een bakplaat en rooster ze 6 tot 7 minuten in de oven tot ze donkerbruin geroosterd zijn. Haal ze eruit en laat afkoelen.
Doe alle ingrediënten voor de dressing, behalve het water, in een blender. Voeg zeezoutvlokken en peper toe en maal alles tot het glad en felgroen is. Schenk als je wilt het koude water erbij om de dressing schenkbaar te maken.
Schik de kropjes sla op een groot bord, schenk de dressing erover en bestrooi ze met de gehakte ingelegde citroen. Voeg flink peper toe, bestrooi met de geroosterde hazelnoten en serveer direct.
Simply delicious met Bieten-fetastrudel of Baklava van sperziebonen & zwartoogboontjes met feta & honing.
6 - 8 personen
gebied : Iran
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Simply : Makkelijke Midden-Oosterse maaltijden / Sabrina Ghayour
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten