zaterdag 30 januari 2021

Turks brood met beleg (Turkije)

TURKS BROOD MET BELEG

1 groot Turks brood
1 kleine aubergine (200 gram)
5 eetlepels olijfolie
boter
5 tomaten
200 gram geitenkaas
1 blikje ansjovisfilets
verse basilicum


1 Groot Turks brood in 6 of 8 punten snijden. Dan insnijden tot aan rand. 1 Kleine aubergine (200 gram) in plakken snijden. Plakken in 5 eetlepels olijfolie in 5 minuten lichtbruin bakken. Brood met boter bestrijken. Beleggen met aubergine, 5 tomaten (in plakjes), 200 gram plakjes geitenkaas, 1 blikje ansjovisfilets (afgegoten) en verse basilicum. Of besprenkel de binnenkant van het brood met olijfolie en grill het kort onder een hete grill.

6 - 8 personen

voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Turkije
gerechtsoort : brood

bron : Tip Culinair januari 1993

Geen opmerkingen: