zaterdag 30 januari 2021

Gehaktbrood met dille en mosterdroom

GEHAKTBROOD MET DILLE EN MOSTERDROOM

10 takjes dille (20 gram)
500 gram gekruid kipgehakt
1 ei
2 eetlepels paneermeel
3 eetlepels kappertjes
zout
peper
3 deciliter zure room
3 eetlepels Franse mosterd
2 eetlepels witte vermouth
2 theelepels roze peperkorrels


Oven voorverwarmen op 200°C. 9 Takjes dille fijnknippen. In kom doen: dille, gehakt, ei, paneermeel, kappertjes, eventueel zout en peper. Goed mengen. Over bodem van kleine rechthoekige ovenschaal (14 x 19 centimeter) verdelen en aandrukken. In midden van oven in 30 minuten gaar bakken. Tot sausje roeren: zure room, mosterd en vermouth. Gehaktbrood in ruitvormstukjes snijden. Sausje erbij geven. Garneren met dille en peperkorrels.

4 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip Culinair januari 1993

Geen opmerkingen: