donderdag 19 november 2020

Cognac-pudding (Tsjechoslowakije)

COGNAC-PUDDING

5 blaadjes gelatine
3 eidooiers
80 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
3 deciliter melk
62½ milliliter cognac
1 deciliter slagroom
2 eetlepels suiker
kersenbonbons


Week de gelatine in koud water en knijp haar uit. Los haar op in een klein beetje warm water en laat dit afkoelen. Roer de eidooiers met suiker tot schuim. Doe de vanillesuiker, de melk, de cognac en de opgeloste gelatine erbij en roer alles goed door elkaar. Giet dit alles in een met koud water gespoelde puddingvorm en laat het in de ijskast afkoelen. Keer de pudding op een schaal. Garneren met stijfgeklopte zoete room en kersenbonbons.

4 personen

gebied : Tsjechoslowakije
gerechtsoort : nagerecht

bron : De Tsjechische keuken / Ludmila Fraňková

Geen opmerkingen: