donderdag 19 november 2020

Grenadilla-Cream (Zimbabwe)

GRENADILLA-CREAM (PASSIEVRUCHTENCRÈME UIT ZIMBABWE)

6 blaadjes gelatine
3 eetlepels suiker
¼ liter passievruchtensap
¼ liter vers geperst sinaasappelsap
¼ liter slagroom

OM TE GARNEREN
12 verse of 12 ingemaakte kersen
1/8 liter slagroom
2 eetlepels gehakte noten


Week de gelatine 10 minuten in koud water en knijp hem uit. Verhit 1½ deciliter water. Los de gelatine al roerend op en laat het water niet meer koken. Neem de pan van het vuur. Roer de suiker door het passievruchtensap en het sinaasappelsap tot hij helemaal is opgelost. Meng er de afgekoelde gelatineoplossing door. Laat het vruchtensap in de koelkast geleiïg worden. Klop de slagroom stijf en schep hem door de geleiïge vla. Verdeel de crème over 4 glazen en laat hem in de koelkast in 1 uur helemaal stevig worden.
Leg voor het serveren 3 kersen in elk glas, klop de slagroom stijf en spuit toefjes om de kersen heen. Strooi er de gehakte noten over.

4 personen

land : Zimbabwe
gerechtsoort : nagerecht

bron : Het grote boek met de heerlijkste internationale gerechten / Christian Teubner, Annette Wolter en Holger Hofmann

Geen opmerkingen: