donderdag 19 november 2020

Octopus (Marokko)

OCTOPUS

1 octopus van 1 kilogram
500 gram tomaten, gepeld, van zaad ontdaan en in reepjes
1 flinke paprika, in dunne reepjes
1 flinke venkel, in dunne reepjes
1 bleekselderij, in dunne reepjes
200 gram zwarte olijven
4 teentjes geperste knoflook
een bosje peterselie, gehakt
zout
peper
zoet paprikapoeder
½ glas olijfolie
½ glas citroensap


De octopus schoonmaken. Hiertoe de kop binnenstebuiten keren en de ogen, de ingewanden en het blaasje met kleurstof verwijderen. Daarna met de hand met zout net zolang over de kop en tentakels wrijven tot het vel van de zuignappen loslaat.
Daarna de octopus in stukjes snijden en inwrijven met zout en de kruiden en in de hete olie in ongeveer een half uur op een zacht vuurtje braden totdat hij gaar is. Dan laten afkoelen en met de overige ingrediënten mengen tot een salade.

4 personen

land : Marokko
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : De Marokkaanse keuken bij u thuis / Hachemi Moumen

Geen opmerkingen: