ABRIKOZENKNOEDELS
500 gram gekookte aardappelen
125 gram bloem
25 gram margarine
2 eieren
½ theelepel zout
500 gram abrikozen, zonder pit
60 gram margarine
50 gram broodkruim
suiker
Pureer de aardappelen als ze nog warm zijn. Maak er deeg van op een plank met de bloem, de margarine, de eieren en het zout. Maak er een rol van en snijd die in dikke plakken. Doe in iedere plak een abrikoos met een in rum gedrenkt suikerklontje in plaats van de pit en kneed de plak tot een bal. Kook de ballen 8 minuten in water met zout, met het deksel op de pan. Schep ze op met een schuimspaan en bak ze met de margarine, het broodkruim en de suiker in een pan goudgeel. Bestrooi ze met poedersuiker.
4 personen
gebied : Oostenrijk
gerechtsoort : nagerecht
bron : De internationale keuken / Christine Schönherr
zaterdag 10 oktober 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten