zaterdag 10 oktober 2020

Buchteln (Oostenrijk)

BUCHTELN (ROLLETJES)

400 gram bloem
2 deciliter melk
mespuntje zout
3 eierdooiers
1 ei
50 gram suiker
100 gram margarine
geraspte citroenschil
20 gram gist
abrikozenjam
100 gram margarine


Maak deeg van de bloem, de melk, het zout, het ei, de suiker, de gesmolten margarine, de citroenschil en de in lauwe melk geweekte gist. Laat het afgedekt 1 ½ uur rijzen op een warme plaats. Doe het op een met bloem bestoven ondergrond, doorkneed het nogmaals en rol het niet te dun uit. Snijd het in gelijke stukjes van 6 bij 8 centimeter. Doe op elk stukje aan de korte kant wat abrikozenjam, rol ze op en haal ze meteen door de gesmolten margarine. Zet de rolletjes rechtop naast elkaar in een vuurvaste vorm en bak ze in een middelmatig warme oven (175°C) 60 minuten. De rolletjes moeten goed rijzen en de vorm losjes vullen. Bestrooi ze met suiker en serveer ze warm.

4 personen

gebied : Oostenrijk
gerechtsoort : nagerecht

bron : De internationale keuken / Christine Schönherr

Geen opmerkingen: