KAISERSCHMARRN
6 gesplitste eieren
50 gram suiker
mespuntje zout
1½ deciliter melk
400 gram bloem
2 eetlepels rozijnen
3 eetlepels rum
100 gram margarine
poedersuiker
Kluts de eierdooiers met de suiker en het zout. Voeg bij beetjes de melk, de bloem en de in rum gedrenkte rozijnen toe. Klop het eiwit stijf en roer het er voorzichtig door. Smelt margarine in een pan, doe de helft van het beslag erin en laat het opkomen. Neem het, als de onderkant lichtbruin is, uit de pan, doe daar weer margarine in en bak ook de andere kant kort. Werk het deeg met twee vorken uit elkaar, doe het op een bord en bestrooi het met poedersuiker. Bak de rest van het beslag op dezelfde wijze. Serveer het met compote.
4 personen
gebied : Oostenrijk
gerechtsoort : nagerecht
bron : De internationale keuken / Christine Schönherr
zaterdag 10 oktober 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten