LINZER TAART
150 gram margarine
100 gram suiker
2 eierdooiers
1 ei
180 gram bloem
150 gram verse walnoten
geraspte citroenschil
½ pakje bakpoeder (à 16 gram)
200 gram aalbessenjam
2 theelepels rum
Klop de gesmolten margarine schuimend en roer en bij beetjes de suiker, de eierdooiers en het ei door. Vermeng de bloem met de fijngehakte walnoten en het bakpoeder en roer dit door de margarine tot deeg. Doe de helft van het deeg in een ingevette, met bloem bestrooide springvorm en smeer daar dik de met rum vermengde jam op. Doe de rest van het beslag in een spuitzak en spuit een hekmotief met rand op de jamlaag. Bestrijk de bovenkant met eigeel en bak 40 minuten op 180°C.
Laat de taart zo mogelijk een dag staan, dan smaakt hij sappiger. Bestrooi voor het serveren de rand met poedersuiker. In tegenstelling tot veel andere Linzer taartrecepten waarin hazelnoten of amandelen in plaats van walnoten worden verwerkt, is het van belang verse walnoten te gebruiken. Alleen dan smaakt deze Linzer taart goed sappig.
4 personen
gebied : Linz, Oostenrijk
gerechtsoort : gebak
bron : De internationale keuken / Christine Schönherr
zaterdag 10 oktober 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten