VERSE SPAANSE TOMATENSAUS
1 ui
2 teentjes knoflook
500 gram tomaten
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels chilipoeder
1 deciliter medium dry sherry
3 takjes tijm
zout
versgemalen peper
Ui en knoflook pellen en snipperen. Tomaten wassen en in stukjes snijden. In braadpan olie verhitten en ui en knoflook heel zachtjes glazig fruiten. Tomaten en chilipoeder erdoor scheppen en 2 minuten zachtjes bakken. Sherry toevoegen. Tijmblaadjes erboven van takjes rissen. Tomaten afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar smoren.
Tomatenmengsel overdoen in blender en op hoogste stand in 1 minuut tot gladde saus pureren. Saus weer terugdoen in pan en nog 5 - 10 minuten zachtjes laten sudderen tot dikte goed is. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker bij (geroosterd) vlees, vis of pasta.
5 deciliter
voedingswaarde : 455 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Spanje
gerechtsoort : saus
bron : Allerhande mei 2002
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten