maandag 18 mei 2020

Inktvismaaltijdsalade

INKTVISMAALTIJDSALADE

175 gram aardappelschijfjes
3 eetlepels water
300 gram schoongemaakte inktvissen
2 eetlepels kruidenolie
2 eetlepels azijn
zout
peper
1 uitgeperst teentje knoflook
1 eetlepel fijngeknipte peterselie
2 tomaten
1 stengel bleekselderij
75 gram gemengde salade
10 zwarte olijven


In schaal 175 gram aardappelschijfjes uitspreiden. 3 Eetlepels water toevoegen. Afdekken. In magnetron gaar laten worden (afgedekt, 5 - 7 minuten op 700 Watt). Uit magnetron nemen. Afgieten. 300 Gram schoongemaakte inktvissen in ringen snijden en in andere schaal doen. Afdekken. In magnetron gaar laten worden tot ze niet meer doorzichtig zijn (afgedekt, 2 - 3 minuten op 700 Watt). Intussen sausje roeren van: 2 eetlepels kruidenolie, 2 eetlepels azijn, zout, peper, 1 uitgeperst teentje knoflook en 1 eetlepel fijngeknipte peterselie. 2 Tomaten en 1 stengel bleekselderij in stukjes snijden. Over 2 borden 75 gram gemengde salade, aardappel, tomaat, bleekselderij en 10 zwarte olijven verdelen. Inktvisringen afgieten en door sausje scheppen. Over salade verdelen. Lekker met stukjes stokbrood.

2 personen

voedingswaarde : 380 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip mei 1991

Geen opmerkingen: