maandag 18 mei 2020

Minestrone (Italië)

MINESTRONE (ITALIAANSE MAALTIJDSOEP)

1 pak gepureerde tomaten (500 gram)
1 fijngesnipperde ui
2 uitgeperste teentjes knoflook
150 gram wortel in blokjes
100 gram gesneden savooiekool
2 meiraapjes in stukjes
1 stengel bleekselderij in stukjes
1 theelepel tabasco
½ eetlepel Italiaanse keukenkruiden
7½ deciliter water
1 pot witte bonen met vocht (nettogewicht 395 gram)
zout
peper


In magnetronschaal (inhoud 3 liter) door elkaar roeren: 1 pak gepureerde tomaten (500 gram), 1 fijngesnipperde ui, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 150 gram wortel in blokjes, 100 gram gesneden savooiekool, 2 meiraapjes in stukjes, 1 stengel bleekselderij in stukjes, 1 theelepel tabasco, ½ eetlepel Italiaanse keukenkruiden en 7 ½ deciliter water. Groente beetgaar koken (afgedekt, 10 minuten op 450 Watt), 1 pot witte bonen met vocht (nettogewicht 395 gram) afgieten en meewarmen (afgedekt, 3 minuten op 700 Watt). Op smaak brengen met zout en peper.

4 personen

voedingswaarde : 310 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Tip mei 1991

Geen opmerkingen: