maandag 18 mei 2020

Saladewrap met zalm en roomkaas

SALADEWRAP MET ZALM EN ROOMKAAS

10 grote slabladeren (Romeinse of Turkse sla of kropsla)
5 blaadjes rode sla
100 - 150 gram gerookte zalm
200 gram verse roomkaas
5 eetlepels crème fraîche
1 - 2 theelepels geraspte mierikswortel (uit potje)
2 theelepels geraspte sinaasappelschil
3 - 4 eetlepels kappertjes, uitgelekt
75 gram gedopte pistachenootjes, grof gehakt
zout
peper
5 - 10 takjes verse dille


Verwijder de harde nerf uit de slabladeren. Leg steeds 2 grote slabladeren iets over elkaar, zodat een vierkant ontstaat. Leg in het midden een blaadje rode sla. Leg er een plak zalm op. Prak de roomkaas los met de crème fraîche en de geraspte mierikswortel en sinaasappelschil en roer de kappertjes en pistachenootjes erdoor. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Bestrijk de zalm dik met een deel van het roomkaasmengsel. Schik er komkommerrepen en 1 - 2 takjes dille op. Rol ze op als loempiaatjes: sla de onderkant over de vulling, vouw de zijkanten naar het midden eroverheen en rol de bladeren op tot stevige rolletjes. Snij ze schuin doormidden.

10 personen

voedingswaarde : 170 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Tip Culinair mei 2001

Geen opmerkingen: