GEBAKKEN SCHOLFILET MET PAPRIKA-ROOMSAUS
50 gram boter of margarine
1 pak diepvries gepaneerde scholfilets (300 gram)
¼ rode paprika
¼ gele paprika
75 gram champignons
zout
peper
5 eetlepels koffieroom
1 deciliter melk
½ eetlepel maïzena
1 takje peterselie
½ eetlepel citroensap
25 Gram boter verhitten. Bevroren scholfilets in 10 minuten gaar en goudbruin bakken. Halverwege keren. Intussen paprika’s in ruitvormige stukjes snijden. Champignons en paprika 3 minuten zachtjes bakken. Bestrooien met zout en peper. Koffieroom en melk erdoor roeren en aan de kook brengen. In kommetje maïzena met 1 eetlepel koud water tot glad papje roeren. Al roerende aan champignon-paprikamengsel toevoegen. Blijven roeren tot licht gebonden saus. Peterselie erboven fijnknippen. Van vuur af citroensap erdoor roeren. Scholfilets op 2 borden leggen. Saus erover schenken. lekker met gebakken aardappelen en gemengde sla.
2 personen
voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip mei 1991
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten