maandag 18 mei 2020

Nieuwe aardappelen met wortel en bleekselderij

NIEUWE AARDAPPELEN MET WORTEL EN BLEEKSELDERIJ

750 gram kleine nieuwe aardappelen
2 ½ eetlepel boter of margarine
250 gram worteltjes
4 stengels bleekselderij
4 eetlepels witte port
zout
peper
¼ theelepel gemberpoeder
2 eetlepels pijnboompitten
grof gemalen zwarte peperkorrels


Aardappelen schrappen en wassen. In koekenpan boter verhitten. Aardappelen 5 minuten bakken. Met deksel schuin op pan in nog 25 minuten zachtjes gaar laten worden. Intussen worteltjes schrappen en wassen. In staafjes van 3 centimeter snijden. Bleekselderij wassen en draden eraf trekken. In stukjes van 3 centimeter snijden. In pan dien: ½ deciliter water, port, wortel, bleekselderij, zout, peper en gemberpoeder. Met deksel op pan in 10 minuten zachtjes beetgaar koken. Aardappelen op hoog vuur nog 1 minuut bakken. Aan aardappelen pijnboompitten toevoegen. Op hoog vuur in 1 minuut lichtbruin bakken. Bestrooien met grof gemalen peperkorrels. Groenten afgieten. Door aardappelen scheppen. Lekker met varkensfilet en gemengde salade.

4 personen

voedingswaarde : 290 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip mei 1991

Geen opmerkingen: