GEMBERSCONES MET DADELS
450 gram bloem
150 gram volkorenmeel
18 gram bakpoeder
4 eetlepels ahornsiroop + extra om te bestrijken
1 eetlepel gemberpoeder
1 theelepel zoutvlokken
150 gram medjouldadels, ontpit, in stukjes
30 gram gekonfijte gember, in stukjes
500 milliliter koude karnemelk
150 gram ijskoude boter, grof geraspt
AHORNSIROOPBOTER
150 gram zachte boter
1 theelepel vanillepasta of ½ theelepel vanillepoeder
5 eetlepels ahornsiroop
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng in een kom de bloem, het meel en het bakpoeder met de ahornsiroop, het gemberpoeder en de zoutvlokken. Schep de stukjes dadel en gember erdoor.
Voeg de karnemelk en de geraspte boter toe en meng alles met een lepel of mes tot een zacht, grof deeg. Breng over op een licht met meel bestoven werkvlak en kneed het snel tot een glad deeg.
Druk of rol het deeg uit tot een 3 centimeter dikke plak, bestuif een uitsteekvorm van 8 centimeter doorsnede goed met meel en steek er rondjes uit. Duw de deegrestjes bij elkaar en steek er nog meer rondjes uit. Gebruik de laatste restjes deeg niet meer.
Leg de scones met 3 - 4 centimeter tussenruimte op de bakplaat en bestrijk ze met nog wat ahornsiroop. Bak ze 25 - 30 minuten tot ze goudbruin en gerezen zijn.
Meng intussen de boter met de vanille en een flinke snuf zout in een mengkom samen. Klop beetje bij beetje de ahornsiroop erdoor.
Serveer de scones warm of op kamertemperatuur met de ahornsiroopboter.
Voor 8 stuks
voedingswaarde : 672 kcal per stuk
bereidings- / oventijd : 20 / 30 minuten
gerechtsoort : gebak
bron : Delicious. mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten