MARINATED FISH (GEMARINEERDE VIS)
1 kilogram witvisfilets (rode poon, zeewolf en dergelijke)
het sap van 2 limoenen
4 tomaten
1 ui, fijngehakt
pepersaus
zwarte peper
zout
200 milliliter tomatensap
200 milliliter sinaasappelsap
fijngehakte verse koriander
Spoel de visfilets grondig af onder de koude kraan en dep ze droog met keukenpapier. Doe de visfilets in een glazen of porseleinen schaal, bedruppel ze met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Spoel de visfilets vervolgens weer grondig af onder de koude kraan, dep ze weer droog, snijd ze in blokjes en doe deze in een glazen of porseleinen schaal.
Pel de tomaten, snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes en verdeel deze over de vis. Bestrooi de tomaten met de fijngehakte ui, breng het geheel op smaak met pepersaus, peper en zout en schep alles goed door elkaar. Giet het tomatensap en het sinaasappelsap over het vismengsel.
Dek de schaal af met huishoudfolie en laat het gerecht 4 uur in de koelkast staan.
Verdeel de gemarineerde vis vlak voor het opdienen over vier gekoelde borden. Begiet elke portie met een deel van de marinade en garneer met de fijngehakte koriander.
4 personen
gebied : Cariben
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Kokkunst uit de Cariben : Eetcultuur & recepten / Heidi Keller & Miranda Greaves
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten