GRATIN MARTINIQUE
200 gram Boeren Cheddar, geraspt
2 chayotes
1 uitje, gesnipperd
1 bosuitje, in ringen gesneden
1 teentje knoflook, uitgeperst
4 eetlepels verse peterselie, gehakt
½ deciliter melk
1 eetlepel bloem
1 eetlepel boter
wat olie
peper
zout
Halveer de chayotes en verwijder de pit. Leg ze in een pan met water zodat ze net onderstaan en kook ze met wat zout in 30 minuten gaar, giet af en laat afkoelen. Schep het grootste deel van het vruchtvlees eruit en prak dat fijn.
Verhit wat olie en fruit ui, knoflook en bosuitjes aan, meng de peterselie en chayotepuree erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.
Smelt de boter (niet bruin laten worden), voeg de bloem toe en roer even door (roux). Giet beetje bij beetje, al roerende de melk erbij en kook op tot een gebonden saus. Breng op smaak met peper en zout en smelt de kaas erdoorheen. Roer nu de vulling erdoor, vul de vruchthelften hiermee, gratineer ze in 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C en serveer direct!
Tip: Dit gerecht kan ook met kleine pompoentjes gemaakt worden in plaats van chayotes. Neem 2 pompoentjes ter grootte van een avocado.
4 personen
gebied : Martinique
gerechtsoort : voorgerecht
bron : 30 wereldrecepten met kaas / Henk Prins en Jon Eykens
zondag 26 april 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten