FRITURAS DE MAÍZ (MAÏSBEIGNETS)
350 gram maïs
2 eetlepels bloem
½ theelepel zout
3 middelgrote eieren
1 eetlepel gesmolten boter
100 gram suiker (naar keuze)
plantaardige olie, voor het bakken
peterselie, voor erbij
Pureer de maïs in een keukenmachine of blender, schep de puree in een kom en voeg bloem en zout toe.
Klop de eieren een voor een erdoor, voeg de gesmolten boter toe en meng goed. Voeg nu suiker toe wanneer u van zoete beignets houdt.
Verhit de olie tot de kookthermometer 190°C aangeeft. Maak de beignets met behulp van een lepel en bak ze krokant en goudbruin in de olie. Serveer ze warm en garneer ze met de peterselie.
4 personen
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Cuba
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De Cubaanse keuken / Alex Garcia
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten