CONEJO TAPADO (GESTOOFD KONIJN UIT PUERTO RICO)
Als u van meer knoflook houdt, kunt u knoflookpoeder tegelijk met de olijven toevoegen of enige teentjes uitknijpen.
2 panklare konijnen van elk 750 gram
2 middelgrote uien
1 teen knoflook
400 gram tomaten
1 eetlepel olijf- of zonnebloemolie
4 eetlepels kappertjes
1 eetlepel kappertjessap
1½ - 2 deciliter droge sherry of lichte rum
2 eetlepels tomatenpuree
1 theelepel oregano
½ theelepel tijm
zout
1 theelepel witte peper
10 - 12 middelgrote nieuwe aardappelen
15 gevulde olijven (pimento)
Hak de konijnen in hanteerbare stukken en leg die in een grote braadpan of kasserol. Snipper de gepelde uien en knoflook en voeg deze toe. Dompel de tomaten in kokend water, ontvel ze en hak ze grof. Voeg toe aan de pan met de olie, kappertjes en kappertjessap, de sherry, tomatenpuree, oregano, tijm, zout naar behoefte en versgemalen peper. Laat het geheel afgedekt 1½ uur op laag vuur pruttelen. Voeg dan de geschilde aardappelen toe en kook nog ½ uur zachtjes door. Voeg de olijven in de laatste minuten toe.
4 personen
gebied : Puerto Rico
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Een culinaire wereldreis : Ingrediënten, bereidingswijzen en menu’s uit 36 landen / Marianne Moonen & Kwee Siok Lan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten