ROMIGE SPINAZIESOEP
Een voortreffelijke soep die u nog keer op keer zult willen maken.
25 gram boter
1 kleine ui, gehakt
700 gram verse spinazie, gehakt
1,2 liter groentebouillon
50 gram creamed coconut
versgeraspte nootmuskaat
3 deciliter slagroom
zout
versgemalen zwarte peper
gesnipperde verse bieslook, ter garnering
Verhit de boter in een pan op een middelhoog vuur en fruit er de ui in een aantal minuten gaar in. Voeg de spinazie toe, leg het deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes koken, of tot de spinazie geslonken is.
Schep de spinazie in een keukenmachine en giet er wat bouillon bij. Draai tot een glad mengsel.
Doe terug in de pan en voeg de rest van de bouillon, creamed coconut en zout, peper en nootmuskaat toe. Laat 15 minuten sudderen.
Roer er de slagroom door en laat zachtjes doorwarmen. Garneer met e bieslook en dien warm op.
4 personen
gebied : Caribisch gebied
gerechtsoort : soep
bron : De Caribische keuken : Volop makkelijk te maken recepten uit een tropische keuken / Rosamund Grant
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten