KRABKOEKJES
Deze heerlijke koekjes zijn ook voortreffelijk met tonijn uit blik.
200 gram wit krabvlees
100 gram gekookte aardappel, geprakt
2 eetlepels vers kruidenmengsel
½ theelepel milde mosterd
½ theelepel versgemalen zwarte peper
½ chilipeper
1 eetlepel trassi (garnalenpasta), desgewenst
½ theelepel gedroogde oregano, gemalen
1 ei, losgeklopt
bloem voor het bestuiven
olie voor het bakken
partjes limoen, ter garnering
basilicumblaadjes, ter garnering
TOMATENDIPSAUS
15 gram boter of margarine
½ ui, gesnipperd
2 tomaten uit blik, gehakt
1 teen knoflook, uit de knijper
1½ deciliter water
1 - 2 theelepels moutazijn
1 eetlepel gehakte verse koriander
½ chilipeper, gehakt
Meng het krabvlees in een kom met de aardappel, kruiden, mosterd, peper, chilipeper, desgewenst de garnalenpasta, oregano en het ei. Zet het mengsel 30 minuten in de koelkast.
Maak de tomatendipsaus. Verhit de boter of margarine in een kleine pan. Doe er de ui, tomaat en knoflook in en fruit 5 minuten tot de ui gaar is. Voeg het water, de azijn, verse koriander en chilipeper toe en laat alles 10 minuten sudderen. Pureer dit mengsel vervolgens in een blender of keukenmachine en giet over in een kom. Houd de saus naar wens warm of bewaar in de koelkast.
Vorm het krabmengsel met een lepel tot rondjes en bestuif ze met bloem. Verhit wat olie in een koekenpan en bak enkele krabkoekjes 2 tot 3 minuten per kant goudbruin. Laat ze uitlekken en houd ze warm terwijl u de rest bakt. Serveer ze met de warme of koude tomatensaus en garneer met partjes limoen en basilicumblaadjes.
Voor 15 koekjes
gebied : Caribisch gebied
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De Caribische keuken : Volop makkelijk te maken recepten uit een tropische keuken / Rosamund Grant
zondag 26 april 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten