GESMOORDE AMSOI
1 kilogram amsoi
2 eetlepels plantaardige olie of margarine
1 teentje knoflook
1 theelepel djahé (gemberpoeder)
1 theelepel ve-tsin
1 mespunt zout
Snij de bladeren van de amsoi eventueel los van de stengel. Snij het einde van de bladstelen af. Was de bladeren, sla ze uit om het water te verwijderen en snij de groente in dunne (1 centimeter) reepjes. Snij of knijp de knoflook fijn.
Verhit de olie of margarine in een (braad)pan op matig hoog vuur. Voeg de amsoi, knoflook, gemberpoeder, ve-tsin en het zout toe. Roerbak 2 - 3 minuten, draai het vuur laag en laat nog 5 minuten smoren. Voor het opdienen nog een keer omscheppen.
De amsoi kan vervangen worden door paksoi.
4 personen
voedingswaarde : 172 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 15 minuten
gebied : Antillen
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Exotisch koken : Recepten uit De Antillen, China, Indonesië, Marokko, Suriname en Turkije / De Balie, Teleac, Xotus
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten