CARIBISCHE AUBERGINES MET ZOETE AARDAPPELVULLING
250 gram zoete aardappelen
50 gram oude kaas in blokjes
1 lente-uitje
½ theelepel gehakte verse tijm
1 eetlepel gehakte rode paprika
1 eetlepel gehakte groene paprika
1 teentje look, gehakt
2 aubergines
2 tomaten, in schijfjes
peper
zout
peterselie voor de afwerking
SPECERIJENMENGSEL
4 lente-uitjes
1 teentje look
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel basilicum
enkele takjes verse koriander
Zoete aardappelen schillen, koken, afgieten en tot puree stampen.
De puree vermengen met tijm, kaas, lente-uitje, rode en groene paprikablokjes, look, peper en zout.
Aubergines overlangs in schijven van 1 centimeter dik snijden, frituren (op 160- 170°C) tot ze kleuren en laten afkoelen.
Specerijenmengsel fijnhakken in de foodprocessor. In een ovenschaal schikken: schijfjes tomaat, bestrooien met 1 eetlepel specerijenmengsel, hierop aubergineschijven leggen en tot slot het aardappelmengsel.
Opwarmen in de oven en afwerken met gehakte peterselie.
4 personen
gebied : Caribisch gebied
gerechtsoort : bijgerecht
bron : De smaak van reizen : Gerechten uit alle windstreken / Arlette Wils
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten