maandag 27 april 2020

Pikante ananasrijst (Bonaire)

PIKANTE ANANASRIJST

2 ananassen
1 rode paprika
3 groene pepers
1 courgette
6 bosuitjes
1 builtje snelkookrijst (à 125 gram)
2 eetlepels olie
2 eetlepels pijnboompitten
10 gram verse koriander
4 eetlepels geraspte belegen kaas


Ananassen in lengte halveren. Met eetlepel vruchtvlees eruit scheppen (schillen achterhouden). Kern verwijderen en rest van ananas in stukjes snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. Pepers wassen, pitjes verwijderen en in reepjes snijden. Courgette wassen en in blokjes snijden. Bosuitjes in stukjes van 1 centimeter snijden. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. In koekenpan olie verhitten. Paprika en courgette in 5 minuten beetgaar bakken. Bosui toevoegen en 1 minuut meebakken. Rijst, peper en ananas toevoegen en al omscheppend 4 minuten bakken. Intussen in droge koekenpan pijnboompitten in 1½ minuut lichtbruin roosteren. Van vuur af koriander boven rijst fijnknippen en met pijnboompitten door rijst scheppen. Rijst in ananashelften scheppen. Bestrooien met geraspte kaas.

4 personen

voedingswaarde : 375 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Bonaire
gerechtsoort : lunch- of buffetgerecht

bron : Rijst (Albert Heijn Eetboekenreeks) / Janny van der Lee-van der Heijden

Geen opmerkingen: