TAHINA (SESAMSAUS)
2 teentjes knoflook
¾ potje ongezouten tahin (nettogewicht 250 gram)
1 theelepel azijn
1 eetlepel dille
zwarte peper
zout
1 eetlepel olie
¼ theelepel paprikapoeder
Knoflook pellen en boven kom uitpersen. Toevoegen: tahin, azijn, dille en peper. Al roerende 1 deciliter water toevoegen. Blijven roeren tot dun smeuïg lichtbruin sausje ontstaat. Op smaak brengen met snufje zout.
In diep bord saus schenken. Olie erop schenken. Bestrooien met paprikapoeder.
4 personen
voedingswaarde : 260 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 1 minuten
gebied : Egypte
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Tip december 1987
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten