KOSA MAGSHEHA (GEVULDE COURGETTE)
2 kleine courgettes (400 gram)
25 gram boter of margarine
200 gram rundergehakt
1½ eetlepel tomatenpuree
zout
zwarte peper
1 eetlepel bouillonpoeder
½ theelepel gemalen kardemom
Courgettes wassen en kroontjes verwijderen. Overlangs halveren. Met lepel courgettes tot op ½ centimeter van wand uithollen. (Uitholsel wordt niet gebruikt.) In grote koekenpan courgettes doen. Zoveel water toevoegen tot courgettes bijna onder staan. Aan de kook brengen. Nog 10 minuten koken. Afgieten. In andere koekenpan boter verhitten. Gehakt toevoegen en in 10 minuten rul en bruin bakken. Erdoor roeren: tomatenpuree, snufje zout, 1 theelepel peper, bouillonpoeder en kardemom. Hiermee courgettes vullen. Grote ovenschotel invetten. Bodem water erin schenken. Courgettes erin zetten.
Oven voorverwarmen op 225°C. In midden van oven, courgettes in 15 minuten verhitten en goudbruin laten kleuren.
4 personen
voedingswaarde : 135 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 25 minuten
gebied : Egypte
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip december 1987
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten