dinsdag 24 december 2019

Kalkoenschnitzel met kaas

KALKOENSCHNITZEL MET KAAS

2 ongepaneerde kalkoenschnitzels à 125 gram
2 eetlepels bloem
3 eetlepels Parmezaanse kaas
½ theelepel peper
1 theelepel oregano
1 ei
6 kleine kerstomaatjes
3 takjes peterselie
30 gram boter of margarine


Kalkoen onder koud water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. In diep bord doen: bloem, kaas, peper en oregano. Door elkaar mengen. In ander diep bord ei loskloppen. Kerstomaatjes in plakjes snijden. In kopje 2 takjes peterselie fijnknippen. 1 Takje peterselie in toefjes verdelen.
Vlees eerst door ei, daarna door bloem wentelen. Overtollig bloem eraf schudden. In koekenpan boter verhitten. Hierin schnitzels in 5 minuten bruin bakken. Halverwege keren. Vlees over 2 borden verdelen. Fijngeknipte peterselie erover strooien. Garneren met kerstomaatjes en toefje peterselie. Lekker met patat frites en veldsla.

2 personen

voedingswaarde : 425 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 10 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip december 1987

Geen opmerkingen: