dinsdag 24 december 2019

Mahallapea (Egypte)

MAHALLAPEA (MAÏZENA-NOTENPUDDING)

2¼ eetlepel maïzena (17 gram)
½ liter melk
½ zakje vanillesuiker
75 gram suiker
3 eetlepels crème fraîche
1 theelepel boter of margarine
50 pistachenootjes
4 eetlepels rozijnen
4 eetlepels gemalen kokos
1½ theelepel kaneel


In kopje maïzena met 1 deciliter melk tot glad papje roeren. In pan rest van melk met vanillesuiker en suiker aan de kook brengen. Al roerende maizenapap, crème fraîche en boter toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus (iets dikker dan vladikte). Laten afkoelen. Regelmatig doorroeren om velvorming te voorkomen. Over 4 schaaltjes verdelen. In koelkast in 2 uur koud laten worden. Pistachenootjes afspoelen en pellen. Met keukenpapier droogdeppen. Pistachenootjes grof hakken. In zeef rozijnen afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen.
Over pudding achtereenvolgens strooien: 1 eetlepel kokos, ¼ theelepel kaneel, ¼ deel van pistachenootjes en 1 eetlepel rozijnen.

4 personen

voedingswaarde : 355 kcal p.p.
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 15 / 120 / 5 minuten

gebied : Egypte
gerechtsoort : nagerecht

bron : Tip december 1987

Geen opmerkingen: