MAZURKIS (NOTENKRUIDKOEK)
5 eieren
125 gram blauwe rozijnen
125 gram blanke rozijnen
150 gram bloem
250 gram suiker
100 gram gepelde walnoten
100 gram gepelde paranoten
50 gram amandelen
1 eetlepel kruidnagelpoeder
1 eetlepel koekkruiden
Oven voorverwarmen op 150°C. Bakplaat invetten. Bakpapier op bakplaat leggen, bovenkant invetten. In zeef blauwe en blanke rozijnen afspoelen. Goed laten uitlekken. Boven 2 kommen eieren splitsen. Boven kommetje bloem zeven. Met mixer dooiers met suiker in 10 minuten schuimig roeren. Bloem, walnoten, paranoten, rozijnen, amandelen, kruidnagelpoeder en koekkruiden door eimengsel scheppen. Eiwitten stijfkloppen, door bloem-eimengsel scheppen. Over bakpapier uitstrijken. Bakplaat in midden van oven schuiven. In 40 minuten kook gaar en lichtbruin bakken. Met nat mes koek direct in stukken snijden. Af laten koelen. Tot gebruik in goed afsluitbare trommel bewaren.
Koek op schaal leggen.
16 stukjes
gebied : Polen
gerechtsoort : gebak
bron : Tip december 1987
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten