FILFIL MAGSHI (GEVULDE PAPRIKA)
4 kleine rode paprika’s
125 gram (Surinaamse) rijst
100 gram rundergehakt
1 eetlepel dille
1 theelepel gemalen komijn
zout
zwarte peper
2 eetlepels tomatensap
2 takjes peterselie
2 eetlepels boter of margarine
Paprika’s wassen. Kapjes eraf snijden en zaadlijsten verwijderen. In zeef rijst afspoelen. In kom doen: rijst, gehakt, dille, komijn, ½ theelepel zout, 1 theelepel peper en tomatensap. Peterselie erboven fijnknippen. Goed door elkaar roeren. Paprika’s vullen met gehaktmengsel. Kapje er weer opzetten. In kleine pan paprika’s naast elkaar zetten. Zoveel water toevoegen tot paprika’s voor ¾ onderstaan. Boter toevoegen. Tegen de kook aanbrengen. Met deksel op pan, paprika’s in 40 minuten zachtjes gaarkoken. Grote ovenschotel invetten. Bodem water erin schenken. Paprika’s uit pan scheppen en in ovenschotel zetten.
Oven voorverwarmen op 225°C. In midden van oven, paprika’s in 15 minuten verhitten en goudbruin laten kleuren.
4 personen
voedingswaarde : 240 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 60 / 25 minuten
gebied : Egypte
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip december 1987
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten