SLA MET TONIJN EN ZWARTE OLIJVEN
1 ei
1 ui
2 tomaten
1 groene paprika
1 blikje tonijn in olie à 200 gram
100 gram haricots verts
16 zwarte olijven
1 krop sla
slasaus (Vinaigrette met radijs of Notensausje met appel)
4 ansjovisfilets
Ei in 10 minuten hard koken. Laten schrikken, pellen en in plakjes snijden. Tomaten wassen en in vieren snijden. Paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. Tonijn en boontjes afgieten. Tonijn in stukjes verdelen. In kom doen: ui, tomaat, paprika, tonijn, boontjes en olijven. Door elkaar scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Sla wassen en uitslaan. In kommetje slasaus naar keuze maken.
Sla in stukjes scheuren en in schaal doen. Salade erdoor omscheppen. Garneren met ei en ansjovis. Slasaus erover verdelen.
4 personen
voedingswaarde : 235 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 10 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip Kerst 1980
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten