woensdag 4 december 2019

Garnalen-aspergeschotel

GARNALEN-ASPERGESCHOTEL

500 gram gepelde Noorse garnalen
3 blikjes asperges à ½ liter
nootmuskaat
1½ deciliter melk
1½ eetlepel boter
3 eetlepels bloem
1 theelepel bouillonpoeder
1 eetlepel dille
2 eieren
2 eetlepels slagroom
2 eetlepels wijn
zout
peper


In vergiet garnalen onder koud stromend water afspoelen, goed laten uitlekken. Boven maatbeker asperges afgieten. Ovenschotel invetten. Hierin asperges leggen. Bestrooien met nootmuskaat. Garnalen erover verdelen. Afdekken met aluminiumfolie. Aspergevocht aanvullen met melk tot 4 deciliter. In pan boter verhitten. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje melk-aspergevocht toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Bouillonpoeder en dille erdoor roeren. Boven 2 kommen eieren splitsen. Dooiers loskloppen met slagroom en wijn.
Grill 5 minuten voorverwarmen op hoogste stand. In midden van grill asperges in 15 minuten heet laten worden. Eiwit stijfkloppen. Op zacht vuur warm laten worden. Van vuur af al roerende eierdooiermengsel toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Eiwit erdoor scheppen. Folie van aspergeschotel verwijderen. Saus erover schenken. In grill in 5 minuten goudbruin laten kleuren. Direct opdienen.

4 personen

voedingswaarde : 300 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 25 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip Kerst 1980

Geen opmerkingen: