GARNALEN-ASPERGESCHOTEL
500 gram gepelde Noorse garnalen
3 blikjes asperges à ½ liter
nootmuskaat
1½ deciliter melk
1½ eetlepel boter
3 eetlepels bloem
1 theelepel bouillonpoeder
1 eetlepel dille
2 eieren
2 eetlepels slagroom
2 eetlepels wijn
zout
peper
In vergiet garnalen onder koud stromend water afspoelen, goed laten uitlekken. Boven maatbeker asperges afgieten. Ovenschotel invetten. Hierin asperges leggen. Bestrooien met nootmuskaat. Garnalen erover verdelen. Afdekken met aluminiumfolie. Aspergevocht aanvullen met melk tot 4 deciliter. In pan boter verhitten. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje melk-aspergevocht toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Bouillonpoeder en dille erdoor roeren. Boven 2 kommen eieren splitsen. Dooiers loskloppen met slagroom en wijn.
Grill 5 minuten voorverwarmen op hoogste stand. In midden van grill asperges in 15 minuten heet laten worden. Eiwit stijfkloppen. Op zacht vuur warm laten worden. Van vuur af al roerende eierdooiermengsel toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Eiwit erdoor scheppen. Folie van aspergeschotel verwijderen. Saus erover schenken. In grill in 5 minuten goudbruin laten kleuren. Direct opdienen.
4 personen
voedingswaarde : 300 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 25 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip Kerst 1980
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten