woensdag 4 december 2019

Tournedos met champignonpaté

TOURNEDOS MET CHAMPIGNONPATÉ

½ doosje gedroogde cantharellen
1 kleine ui
50 gram bacon
1 takje peterselie
6 eetlepels boter
4 tournedos à 150 gram
zout
(cayenne)peper
75 gram champignonpaté


In kom met warm water cantharellen wellen volgens gebruiksaanwijzing op pakje. Ui pellen en fijnsnipperen. Bacon in stukjes snijden. In kopje peterselie fijnknippen.
In koekenpan 5 eetlepels boter verhitten. Tournedos in 3 minuten aan elke kant bruin bakken. Intussen in steelpan 1 eetlepel boter verhitten. Ui en bacon 2 minuten bakken. Cantharellen toevoegen en 3 minuten zachtjes meebakken. Peterselie erdoor roeren. Tournedos aan beide zijden bestrooien met zout en (cayenne)peper. Op schaal scheppen. Bovenkant besmeren met paté. Cantharellenmengsel erover verdelen.

4 personen

voedingswaarde : 420 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 10 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip Kerst 1980

Geen opmerkingen: