BOERENKOOL MET KASTANJES
½ literblik kastanjes
750 gram gesneden boerenkool
zout
peper
1 ½ eetlepel maïzena
1 eetlepel boter of margarine
1 eetlepel koffieroom
Kastanjes afgieten. In pan met 4 eetlepels water, boerenkool 10 minuten koken. Af en toe omscheppen. Toevoegen: zout, peper en kastanjes. In nog 10 minuten gaarkoken. Intussen in kommetje maïzena met 2 eetlepels koud water tot glad papje roeren. Door boerenkool roeren. Blijven roeren tot boerenkool is gebonden. Op smaak brengen met: boter en koffieroom. Overdoen in schaal.
4 personen
voedingswaarde : 215 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip december 1980
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten