KIP MET RUM EN VRUCHTJES
4 kuikendijen à 200 gram
zout
versgemalen peper
1 theelepel kerriepoeder
50 gram boter
6 gekonfijte vruchtjes
4 bolletjes gember
1 borrelglaasje rum
Kip bestrooien met zout, peper en kerriepoeder. In koekenpan boter verhitten. Kip aan elke kant in 10 minuten gaar en goudbruin bakken. Intussen vruchtjes en gember halveren en 3 minuten meebakken. In steelpan rum zachtjes verwarmen. Over kip schenken. Van vuur af met lucifer aansteken. Laten uitbranden. Overdoen op schaal.
Groentetips: veldsla.
4 personen
voedingswaarde : 375 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip december 1980
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten